BookmarkSubscribeRSS Feed
helannivas88
Obsidian | Level 7

Hi,

 

We have made changes in locale file in all the SAS server from en_US.UTF-8 to en_GB.iso885915". And when ever if we issue locale command  in SSH ,it display en_GB.iso885915. But when we  login to SAS EG and issue X command with locale , its still pointing to en_US.UTF-8.

 

Whether any services has to be restarted to reflect this changes in SAS.?? Thanks in advance

4 REPLIES 4
Kurt_Bremser
Super User

EG uses a workspace server. You find the configuration in Lev1/SASApp in your configuration tree. SASApp will affect the whole application server, Lev1/SASApp/WorkspaceServer only the WS.

helannivas88
Obsidian | Level 7
Thanks Kurt for your reply.

Yes , sasv9_usermods.cfg already defined the locale en_GB. But still we are facing the issue
alexal
SAS Employee

@helannivas88,

 

Just add this line:

 

export LANG=en_GB.iso885915

to WorkspaceServer_usermods.sh

JuanS_OCS
Amethyst | Level 16

Hello @helannivas88,

 

SAS do manage those environment variables with the -LOCALE and -ENCODING variables.

You would need to add to your sasv9_usermods files the 

-LOCALE en_GB

-ENCODING latin9 (as correspondent for your ISO value).

 

Once this is done, every new workspace server session should include the new encoding. Otherwise, just refresh the Object Spawner.

suga badge.PNGThe SAS Users Group for Administrators (SUGA) is open to all SAS administrators and architects who install, update, manage or maintain a SAS deployment. 

Join SUGA 

CLI in SAS Viya

Learn how to install the SAS Viya CLI and a few commands you may find useful in this video by SAS’ Darrell Barton.

Find more tutorials on the SAS Users YouTube channel.

Discussion stats
  • 4 replies
  • 898 views
  • 1 like
  • 4 in conversation