BookmarkSubscribeRSS Feed
FANS nettverksmøte | SAS Cross Topics Kristiansand | 7.3.2024 | Kristiansand/In-person
BeStibolt
SAS Employee

Velkommen til vårt første FANS nettverksmøte i Kristiansand! Cross Topics; variert og tilpasset agenda.

 

Dato: 7/3-2024

Tid: 13:00-16:00

Sted: Knowit, Markensgate 8, Kristiansand

 

Det blir middag på La Famiglia kl. 17.45

 

Agenda: 

 

13.00 – 13.10 Velkommen ved Knowit

 

13.10 - 13.15 Informasjon fra FANS

 

13.15 – 13.45 SAS teknologistrategi og retning

Presentasjonen forklarer SAS’ sin teknologiske retning. Dvs. hva gjør SAS på kort og lengre sikt for å gjøre Viya enda bedre og ta nye steg mot en ren cloud native plattform. Presentasjonen tar også for seg hovedprinsippene for hvordan SAS’ ønsker å integrere seg enda bedre mot andre cloud aktører, både for integrasjon mot data plattformer og for utveksling og kjøring av modeller.

 

Presentasjonen holdes av Jonas Lie-Nielsen, SAS Institute.

 

13.45 – 14.15 Skyreisen til Sparebanken Sør

 

14.15 – 14.25 Pause

 

14.25 – 15.05 SAS Viya og Snowflake og Singlestore

Presentasjonen forklarer hva SAS Viya with Singlestore er og hvordan denne løsningen virker og hvordan SAS Viya integreres med Snowflake. Det gis også en oversikt over forskjeller og likheter mellom det å bruke Snowflake vs Singlestore med Viya. Bruk av Snowflake og Singlestore ses på både fra nyutvikling og migrering av eksisterende kode.

 

Presentasjonen holdes av Jonas Lie-Nielsen, SAS Institute.

 

15.05 – 15.35 Styring og oppfølging av data kvalitet på vei mot skyen med SAS Viya

Vi erfarer at flere av våre kunder som nå jobber med å få over analytiske jobber og data til skyen i praksis må håndtere flere type datakilder enn tidligere. Og med det så følger det med flere utfordringer i å holde oversikt over hva som er tilgjengelig og kvaliteten på dataene. Vi vil her vise hvilke muligheter som finnes på SAS Viya til å holde oversikt og dermed kunne styre en slik utvikling (governance) og hvordan håndtere datakvalitet mot flere datakilder på en effektiv måte.

 

Presentasjonen holdes av Lars Arne Skår, SAS Institute.

 

15.35 – 15.50 Pause

 

15.50 – 16.20 SAS Studio og Flows på SAS Viya

Demoen viser hvordan man bygger flows som dekker hele analyselivssyklusen i SAS Studio. Den illustrerer friheten ved å jobbe i SAS Studio, hvor du kan kombinere pek-og-klikk-trinn og task​.

 

Presentasjonen holdes av Pia Rønnevik, SAS Institute.

 

16.20 – 17.00 Migrering av DI Studio prosjekt – til SAS Studio flows med data til skyen

DI Studio prosjekter fra SAS 9.4 migreres til SAS Studio flows på SAS Viya i skyen. Og i den forbindelse vil det skje konvertering av de opprinnelige transformasjonsstegene i DI Studio til tilsvarende transformasjonssteg i en eller flere SAS Studio flows. Og man ønsker kanskje også å gjøre noe med plassering av data i overgangen. Vi vil her vise en demo hvordan dette ser ut i praksis og hvor enkelt det i praksis er å få data over til andre datakilder ved bruk av SAS Studio flow.

 

Presentasjonen holdes av Lars Arne Skår, SAS Institute.

 

 

Dette nettverksmøte er for FANS medlemmer. Hvis du ennå ikke er medlem av FANS, er du fortsatt velkommen til å delta for å se om dette er interessant for deg i fremtiden. Se FANS medlemspriser og fordeler.

 

PÅMELDING

 

Har du andre spørsmål, ta kontakt via FANS epost.

 

Gå ikke glipp av events og informasjon!

Husk at du unngår å gå glipp av relevante events og informasjon hvis du melder deg på det månedlige nyhetsbrevet for SAS-spesialister  (på engelsk). Du kan når som helst melde deg av.