BookmarkSubscribeRSS Feed
🔒 This topic is solved and locked. Need further help from the community? Please sign in and ask a new question.
Filipvdr
Pyrite | Level 9

MC1.PNG

MC2.PNG

 

 

I can't see the properties of my library or my connection to SAP BW. We only have this on our production server, not on the others..

 

any idea's? 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Damo
SAS Employee

Hi @Filipvdr

 

First, you may want to check the log, available from %appdata%\SAS\SASManagementConsole\9.4

If there isn't any helpful information, please turn on debug with Usage Note 43157 (Capturing debugging messages from SAS® Management Console).

 

Overall, without jumping to conclusion, it's possible that the issue is caused by a corrupt resource template.

Before proceeding with below steps, please ensure you have a backup.

 

Once the backup has completed and you have verified that it was successful, please do the following:

1- Log into SAS Management Console as your unrestricted admin user (eg. sasadm@saspw).
2- Expand the Metadata Manager plug-in and click on the Resource Templates folder.
3- In the right pane, scroll down until you see the SAP Library template. Right-click on it and choose "Delete".
4- In the left pane, right-click on the Resource Templates folder and choose "Add Resource Template".
5- In the first screen of the wizard, leave "Typical" selected and click "Next".
6- In the next screen, expand Libraries, expand Enterprise Applications Data.
7- Select SAP Library and click Next.
8- Click Finish to re-load the template.

 

template.PNG

 

Does that give you access to the Properties ?

 

Hope that helps.


Cheers,
Damo

View solution in original post

3 REPLIES 3
Damo
SAS Employee

Hi @Filipvdr

 

First, you may want to check the log, available from %appdata%\SAS\SASManagementConsole\9.4

If there isn't any helpful information, please turn on debug with Usage Note 43157 (Capturing debugging messages from SAS® Management Console).

 

Overall, without jumping to conclusion, it's possible that the issue is caused by a corrupt resource template.

Before proceeding with below steps, please ensure you have a backup.

 

Once the backup has completed and you have verified that it was successful, please do the following:

1- Log into SAS Management Console as your unrestricted admin user (eg. sasadm@saspw).
2- Expand the Metadata Manager plug-in and click on the Resource Templates folder.
3- In the right pane, scroll down until you see the SAP Library template. Right-click on it and choose "Delete".
4- In the left pane, right-click on the Resource Templates folder and choose "Add Resource Template".
5- In the first screen of the wizard, leave "Typical" selected and click "Next".
6- In the next screen, expand Libraries, expand Enterprise Applications Data.
7- Select SAP Library and click Next.
8- Click Finish to re-load the template.

 

template.PNG

 

Does that give you access to the Properties ?

 

Hope that helps.


Cheers,
Damo

Filipvdr
Pyrite | Level 9
Thanks for the tips already, I will go through the log files.

We have it for every library in production environment, not only those which are linked to SAP.

suga badge.PNGThe SAS Users Group for Administrators (SUGA) is open to all SAS administrators and architects who install, update, manage or maintain a SAS deployment. 

Join SUGA 

CLI in SAS Viya

Learn how to install the SAS Viya CLI and a few commands you may find useful in this video by SAS’ Darrell Barton.

Find more tutorials on the SAS Users YouTube channel.

Discussion stats
  • 3 replies
  • 1318 views
  • 1 like
  • 2 in conversation