BookmarkSubscribeRSS Feed
🔒 This topic is solved and locked. Need further help from the community? Please sign in and ask a new question.
praneeth09m248
Calcite | Level 5

Hello Everyone

 

I am using SAS e-miner 14.1 and I am trying to impute my missing values by using the "Tree Surrogate" option in the impute node of SAS e-miner but when I run the node the RESULTS TAB SHOWS THE  IMPUTED VALUE AS MISSING.

 

I have no problems when trying to impue it by Mean, Median, Mode etc, Are there any additional properties we need to set for Tree imputation?

 

Thanks.


Screen Shot 2017-01-06 at 11.41.32 PM.png
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
WendyCzika
SAS Employee

I believe it's because there is not a single value that is used to impute in that case, rather it is based on the decision tree rules.  If you view the Score code in the Results of the Impute node, you should see how it is determining the imputation value.

View solution in original post

1 REPLY 1
WendyCzika
SAS Employee

I believe it's because there is not a single value that is used to impute in that case, rather it is based on the decision tree rules.  If you view the Score code in the Results of the Impute node, you should see how it is determining the imputation value.

sas-innovate-2024.png

Available on demand!

Missed SAS Innovate Las Vegas? Watch all the action for free! View the keynotes, general sessions and 22 breakouts on demand.

 

Register now!

How to choose a machine learning algorithm

Use this tutorial as a handy guide to weigh the pros and cons of these commonly used machine learning algorithms.

Find more tutorials on the SAS Users YouTube channel.

Discussion stats
  • 1 reply
  • 1935 views
  • 0 likes
  • 2 in conversation