Exploring, predicting and reporting with SAS Visual Analytics and SAS Visual Statistics

Errors in Visual Analytics Administrator / Data Builder

Accepted Solution Solved
Reply
Highlighted
Contributor
Posts: 23
Accepted Solution

Errors in Visual Analytics Administrator / Data Builder

Good afternoon, 

 

During the last days we are getting some errors in the VA Administrator / Data Builder that we are only able to solve with a complete restart of the Visual Analytics platform. 

 

This is even stranger because these errors appears spontaneously without any apparent cause. Bellow I show you the error messages we are getting in Administrator / Data Builder.

 

VA Administrator (when opening) 

"The default preference values did not load. Please contact your system administror for assistance"

"No services are avaible for: com.sas.svcs.jobexecution.client.JobExecutionServiceInterface. Is a required process not started?"

Error_VA_Administrator.png

 

VA Data Builder (when running the query)

"The request could not be completed successfully due to a server error. Please contact your system administrator.

Server error: No services are available for: com.sas.svcs.jobexecution.client.JobExecutionServiceInterface. Is a required process not started?"

Error_VA_QueryBuilder.png

 

Can you help us to identify the causes of this errors and how to solve them?

The explorations/reports are working fine but we are unable to Run Queries and Administer VA.

 

Best Regards,

Rodrigo

 


Accepted Solutions
Solution
‎10-30-2017 03:49 PM
Trusted Advisor
Posts: 1,571

Re: Errors in Visual Analytics Administrator / Data Builder

Posted in reply to JuanS_OCS

All Replies
Trusted Advisor
Posts: 1,571

Re: Errors in Visual Analytics Administrator / Data Builder

Posted in reply to rodrigo_pereira

Hello @rodrigo_pereira,

 

would you mind if we join this topic with the most recent one here https://communities.sas.com/t5/SAS-Visual-Analytics/Data-Query-taking-to-long-to-run/td-p/407200 ?

 

Since there is no update on this topic from 1 month ago, I understand they both are the same issue, therefore if joined, they will provide better insights.

 

Also, it probably would be a good idea to move the topic to the Administration community. This issue seems to be more technical, and you won;t have as much audience within this community.

 

Solution
‎10-30-2017 03:49 PM
Trusted Advisor
Posts: 1,571

Re: Errors in Visual Analytics Administrator / Data Builder

Posted in reply to JuanS_OCS

@rodrigo_pereira,

 

is this question solved/workarounded in this other post of yours? https://communities.sas.com/t5/SAS-Visual-Analytics/Data-Query-taking-to-long-to-run/m-p/408884

☑ This topic is solved.

Need further help from the community? Please ask a new question.

Discussion stats
  • 2 replies
  • 207 views
  • 1 like
  • 2 in conversation