Exploring, predicting and reporting with SAS Visual Analytics and SAS Visual Statistics

Error in deploying data queries in SAS VA 7.1 Data Builder

Reply
Contributor
Posts: 43

Error in deploying data queries in SAS VA 7.1 Data Builder

Hi All,

 

I experience the error below when trying to migrate my Data Query from development to production :

 

received_1912573395429395.jpeg

 

Do anyone know what cause the error and how to fix it? It is working properly in the development.

 

Thanks.

Albert0

 

Trusted Advisor
Posts: 1,839

Re: Error in deploying data queries in SAS VA 7.1 Data Builder

Hello @Albert0,

 

good question. Have you done partial promotion (export/import) of this query from development to production? Did you had errors or warnings during the export, in the log? Did you exported with all the dependencies with a user with full permissions?

 

I can imagine that it did not came with all required dependencies. The "no instance xxxx found" tells me that a metadata object from this query cannot be referenced. And this is what can be fixed. 

 

If you see that it takes too much time by yourself, I would ask for some help to SAS Technical Support.

SAS Super FREQ
Posts: 586

Re: Error in deploying data queries in SAS VA 7.1 Data Builder

Posted in reply to JuanS_OCS

Query information is stored in metadata and also in the SharedServices database. The metadata is basically a pointer to the information stored in the SharedServices database. The "no matching instance" error means that the database piece is missing in the target environment. Try creating a new package from the copy that is working and review the log on the last page of the wizard. If it looks OK, then try importing again. Look at the import log and see if there are any errors.

Ask a Question
Discussion stats
  • 2 replies
  • 72 views
  • 1 like
  • 3 in conversation