Your SAS programs, embedded in web apps and elsewhere

Failed to transcode data from U_UTF8_CE to U_LATIN9_CE

Accepted Solution Solved
Reply
Occasional Contributor
Posts: 10
Accepted Solution

Failed to transcode data from U_UTF8_CE to U_LATIN9_CE

I am having the following error:

ERROR: IOM call failed because of a data conversion error.

ERROR: Failed to transcode data from U_UTF8_CE to U_LATIN9_CE encoding because it contained characters which are not supported by your SAS session encoding.  Please review your encoding= and

locale= SAS system options to ensure that they can accommodate the data that you want to process.  A portion of the source string, in hex representation is:

NOTE: 111e900e0: 3c 47 65 74 4d 65 74 61 64 61 74 61 4f 62 6a 65 |<GetMetadataObje|

NOTE: 111e900f0: 63 74 73 3e 3c 52 65 70 6f 73 69 64 3e 41 30 30 |cts><Reposid>A00|

ERROR: Some code points did not transcode.

I am using a stored process and created a webservice to invoke the strored process using soap ui. The issue happens only when I use the stored process via webservices because the code works perfectly when executed called directly using SAS EG. I am guessing the proble is the SAS stored processo server that is not configured correctly.

Can anyone help me with this issue.

PS: the code that I am runnning is the mduextr.sas macro as is.


Accepted Solutions
Solution
‎10-09-2013 07:26 AM
Occasional Contributor
Posts: 10

Re: Failed to transcode data from U_UTF8_CE to U_LATIN9_CE

Since the Stored Process is running in the Stored process Served I had to add the LATIN1 enconding option to the sas9v_usermod config file and restart the service.

View solution in original post


All Replies
Valued Guide
Posts: 3,208

Re: Failed to transcode data from U_UTF8_CE to U_LATIN9_CE

latin-9 that is spanish SBCS (your sas session)  and UTF-8 is DBCS is used wiht web (word and others)  is telling about some possible issue-s  .

SAS(R) 9.4 National Language Support (NLS): Reference Guide (LOCALE= Values and Default Settings for ENCODING, PAPERSIZE,            DFLANG, and DATESTYLE Options)

You could have hit xml issues by that like:

36830 - The %MDUEXTR bulkload macro fails with an XML processing error when you use non-English enco...

---->-- ja karman --<-----
Occasional Contributor
Posts: 10

Re: Failed to transcode data from U_UTF8_CE to U_LATIN9_CE

I tried changing the enconding in several places but it alqyas gives me the same error.

Valued Guide
Posts: 3,208

Re: Failed to transcode data from U_UTF8_CE to U_LATIN9_CE

Can it be your browser setting that is influencing your SP process?

As with: https://communities.sas.com/thread/49212

---->-- ja karman --<-----
Solution
‎10-09-2013 07:26 AM
Occasional Contributor
Posts: 10

Re: Failed to transcode data from U_UTF8_CE to U_LATIN9_CE

Since the Stored Process is running in the Stored process Served I had to add the LATIN1 enconding option to the sas9v_usermod config file and restart the service.

☑ This topic is SOLVED.

Need further help from the community? Please ask a new question.

Discussion stats
  • 4 replies
  • 4439 views
  • 1 like
  • 2 in conversation