Your SAS programs, embedded in web apps and elsewhere

Can't get rid of Logon screen on SAS 9.4 STP Web App

Reply
New Contributor
Posts: 2

Can't get rid of Logon screen on SAS 9.4 STP Web App


Any hint's why I cannot get rid of SAS 9.4 STP Web App logon screen?

I just want to run STP like this:

http://myServer:8080/SASStoredProcess/do?_program=//Foundation/JavaGUIs/media/MediaPakkiTyopaikka&_username=xxx&_password={SAS002}YYY

But login screen appeares.

Documentation (SAS(R) 9.4 Stored Processes: Developer's Guide) says that when using _username and _password login screen will not appear....well it does Smiley Happy

Then I set AllowGuest= true and also set GuestUserName and password. And restarted WebAppServer.

http://myServer:8080/SASStoredProcess/guest?_program=//Foundation/JavaGUIs/media/MediaPakkiTyopaikka will lead to Login screen

Then I set AllowBasicAuthentication=true, restarted server and tried URL:

http://myServer:8080/SASStoredProcess/do1?_program=//Foundation/JavaGUIs/media/MediaPakkiTyopaikka which causes first browser to ask credientals.

When credientals are give guess what happens next...yes login screen.

I attached the screenshot from SMC

Any help is appreciated as this should be live already...


stpwebappProperties.png
SAS Super FREQ
Posts: 306

Re: Can't get rid of Logon screen on SAS 9.4 STP Web App

Posted in reply to juhakuronen

Sometimes this happens when the host name used in the URL does not match the host name used when installing and configuring the software.

Instead of using the short name "myServer", try using the fully qualified domain name.

Vince DelGobbo

SAS R&D

New Contributor
Posts: 2

Re: Can't get rid of Logon screen on SAS 9.4 STP Web App

Posted in reply to Vince_SAS

Unfortunalty servers FQDM is "myServer"

Primary Dns suffix is empty

SAS Super FREQ
Posts: 306

Re: Can't get rid of Logon screen on SAS 9.4 STP Web App

Posted in reply to juhakuronen

I believe you need to specify in the URL that same name that's specified in the "Host Name" field on the "External Connection" tab in the "Stored Process Web App 9.4 Properties" dialog (screen shot you attached).

If the value specified in the "Host Name" field matches what you have in the URL, then I suggest you open a track with our Technical Support department to get further assistance:

http://support.sas.com/ctx/supportform/createForm


Vince DelGobbo

SAS R&D

Ask a Question
Discussion stats
  • 3 replies
  • 823 views
  • 0 likes
  • 2 in conversation