Data visualization with SAS programming

show='ATTRMAP' is not working

Accepted Solution Solved
Reply
New Contributor
Posts: 2
Accepted Solution

show='ATTRMAP' is not working

I heard that show='ATTRMAP' will show the missing group in the legend. I tried the following code but it is not working. Can anyone help ? thanks. 

 

data order;

input Value $ n;

retain ID 'A' Show 'AttrMap';

FillStyle = cats('GraphData', n);

LineStyle = cats('GraphData', n);

MarkerStyle = cats('GraphData', n);

TextStyleElement = cats('GraphData', n);

datalines;

F  2

M 1

 

;

run;

 

data test;

set sashelp.class;

if sex='F' then delete;

run;

 

ods listing close;

ods rtf file='c:\mytest.rtf';

 

proc sgplot data=test dattrmap=order ;

scatter x =height y = weight / group=sex attrid=A name="sct";

 

keylegend "sct" / noborder position=bottom ;

run;

ods rtf close;

ods listing;


Accepted Solutions
Solution
‎04-14-2017 04:05 PM
SAS Super FREQ
Posts: 1,080

Re: show='ATTRMAP' is not working

[ Edited ]

I ran your code using SAS 9.40M3, and it worked as expected.  The symbol for "F" was included inthe legend even though there is no "F" in the data.  Please make sure you have SAS 9.40M3 or later.

 

Show_Attrmap.png

 

View solution in original post


All Replies
Grand Advisor
Posts: 10,210

Re: show='ATTRMAP' is not working

I don't see where you have show = 'ATTRMAP'  in the code

 

If you are getting an error show the log with code and error in a code box opened with the forum {i} menu icon.

New Contributor
Posts: 2

Re: show='ATTRMAP' is not working

Hi,

 

show is a variable in dataset order.

it has the value "ATTRMAP'.

 

When later  attrmap=order is used in scatter plot, it should display the missing group in the legend.  

 

that is what I am expecting .  However, the missing group is not in lengend.

 

 

 

 

Solution
‎04-14-2017 04:05 PM
SAS Super FREQ
Posts: 1,080

Re: show='ATTRMAP' is not working

[ Edited ]

I ran your code using SAS 9.40M3, and it worked as expected.  The symbol for "F" was included inthe legend even though there is no "F" in the data.  Please make sure you have SAS 9.40M3 or later.

 

Show_Attrmap.png

 

☑ This topic is SOLVED.

Need further help from the community? Please ask a new question.

Discussion stats
  • 3 replies
  • 115 views
  • 0 likes
  • 3 in conversation