Data visualization with SAS programming

QQ plot results blank in output window

Reply
N/A
Posts: 0

QQ plot results blank in output window

The first time I run proc univariate to generate a qq plot after initially, I can see the data points on the graph that is generated. Any subsequent time after the first run of proc univariate to generate a qq plot, the tables appears with proper labeling of x axis and y axis, but there are no data points present. No error message is found in the log. Not sure what is happening, but I really need to fix it. Also, if I use proc univariate to make a histogram, the histograms show up each time, just not the qq plots. Very perplexed by this. Any help is appreciated!


example of my code

proc univariate data=hale.EAI_EA_FinalData;
var ebna58_q ebna_1_q ebv_vca_q gmr_q grr_q grx4_q ro169_q;
qqplot / normal(mu=est sigma=est);;
run; Message was edited by: JHale
SAS Super FREQ
Posts: 8,820

Re: QQ plot results blank in output window

Hi:
I am not sure what's happening. This code works for me with SASHELP.CLASS.
[pre]
ods trace on / label;

options gstyle=on;
ods graphics on;
ods listing style=listing;
proc univariate data=sashelp.class;
var age height weight;
qqplot / normal(mu=est sigma=est);
run;
ods graphics off;

ods trace off;
[/pre]

Once I look in the SAS Log, I can see that the ODS TRACE information for the QQ Plot is named "QQPlot" and so for my ODS RTF step, I have selected only the QQPlot graphical objects. When I open the RTF file with Microsoft Word, I see only the 3 plots, one each for Age, Height and Weight.

cynthia
[pre]
** Review TRACE information in SAS log;
** To select ONLY the QQPLOT output, use ODS SELECT Statement.;

ods listing close;
ods rtf file='c:\temp\qqplot_only.rtf';
ods rtf select QQPlot;
ods graphics on;
proc univariate data=sashelp.class;
title 'Use ODS SELECT statement to get QQPlot Only';
var age height weight;
qqplot / normal(mu=est sigma=est);
run;
ods graphics off;
ods rtf close;
[/pre]
N/A
Posts: 1

Re: QQ plot results blank in output window

Your issue may be resolved by the following addition to your code. Notice the first and last line.

ods graphics on;

proc univariate data=hale.EAI_EA_FinalData;

var ebna58_q ebna_1_q ebv_vca_q gmr_q grr_q grx4_q ro169_q;

qqpslot / normal(mu=est sigma=est);;

run;

ods graphics off;

Cheers, please post if this works

Ask a Question
Discussion stats
  • 2 replies
  • 526 views
  • 0 likes
  • 3 in conversation