Desktop productivity for business analysts and programmers

issue on repository connection

Reply
N/A
Posts: 0

issue on repository connection

Hi guys,

I have SAS EG install in my system and im trying to connect to the local server. When i open EG it pops up error saying EG cannot connect to the repository. Any Suggestions

Message was edited by: saran

Message was edited by: saran
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

Have you installed Base SAS on you local mashine?
What installation of EG you use?
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

Hi Lutrin,

I dont have Base SAS installed in my system. Is it you cant connect to server without having Base SAS in place? And does EG connect to local computer or only to the server?
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

As i know. If you don't have install base SAS on local mashine, you can't connect to the local through EG. EG is only client. It don't have all power of SAS.
You can connect to the remote server, even if you don't have installed base SAS on local mashine. But in first post on this thread, you say about connect to local...?
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

thanks lurin. I was looking out if possible to connect to the remote server too without base sas.
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

Connecting to remote mashine failed? Any errtor?
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

Unable to connect to repository
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

Any explain in details of error? Wich settings you use to connect?
Tools -> Options -> Server and Repository?
Give more details :-) I'm not psychic :-)
As variant. Try to search you error on support.sas.com.
Super Contributor
Posts: 359

Re: issue on repository connection

First thing is to check with the people that set up your repository to make sure you are using the correct credentials.
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

Hi saran,
this link might help you.

http://support.sas.com/techsup/technote/ts790.pdf


regards, Tomaž
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

Unfortunately this is not always work. (
In my configuration, this test does not pass. But EG connectivity success.
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

saran.
check the following:
Did MetadataServer up on remote mashine. Did ObjectSpawner up on remote mashine.
Did WorkspaceServer depend on ObjectSpawner.
Do you enter correct settings (srever, port, user, password) in you connect in EG.
And write details of error generated in the EG.
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

Im just checked out but still there are issues. But i got aquick question out of the topic. When connecting to local do the user needs to have metadata server account. Thanks Lutrin
N/A
Posts: 0

Re: issue on repository connection

To connect local you only must have install sas foundation on local mashine. You don't need metadataserver registration.
Ask a Question
Discussion stats
  • 13 replies
  • 194 views
  • 0 likes
  • 2 in conversation