Desktop productivity for business analysts and programmers

SAS Entreprise Guide : Library becomes unassigned during process flow

Accepted Solution Solved
Reply
Occasional Contributor
Posts: 7
Accepted Solution

SAS Entreprise Guide : Library becomes unassigned during process flow

Hello Sas's community.

 

I'm facing a problem using SAS Entreprise Guide. I built a process flow, which ran correctly during some weeks.

But sinds last week, the programm cannot run correctly due to an issue. After investigation, I realized that the library I am using for the process becomes unassigned at some point. So the rest of the process cannot run from this point.

I also have checked and there is no time-out for this library.

 

Does one of you has already encounter this type of issue ? And knows how to fix it ? Any input or clue are welcome!

 

Many Thanks

 

Annlore


Accepted Solutions
Solution
‎01-16-2017 03:25 PM
Super User
Posts: 1,092

Re: SAS Entreprise Guide : Library becomes unassigned during process flow

Hi @Annlore,

 

I found that behaviour before and it could be happening for many reasons, we miss information, as EG version, SAS version, the type of library assignment, etc.

 

On those kind of abstract problems, logs are your best friends.

 

You can give a look at:

- SAS EG logs: http://support.sas.com/kb/55/414.html

- SAS code logs on your EG.

- SAS Code logs on your SAS server.

- Windows/Linux logs/events.

 

Also, if the normal logs cannot give you the information, you might require to extend the logs to a DEBUG level.

 

All in all:

If there is a certain pattern/behaviour you already detected, and you know where the library loses the assignment, best practice is to re-assing the library within the part of your code that gets the error (at least for the time being until you get a final solution): http://bi-notes.com/2011/09/stored-process-error-libname-not-assigned/

 

Best regards,

Juan

View solution in original post


All Replies
Solution
‎01-16-2017 03:25 PM
Super User
Posts: 1,092

Re: SAS Entreprise Guide : Library becomes unassigned during process flow

Hi @Annlore,

 

I found that behaviour before and it could be happening for many reasons, we miss information, as EG version, SAS version, the type of library assignment, etc.

 

On those kind of abstract problems, logs are your best friends.

 

You can give a look at:

- SAS EG logs: http://support.sas.com/kb/55/414.html

- SAS code logs on your EG.

- SAS Code logs on your SAS server.

- Windows/Linux logs/events.

 

Also, if the normal logs cannot give you the information, you might require to extend the logs to a DEBUG level.

 

All in all:

If there is a certain pattern/behaviour you already detected, and you know where the library loses the assignment, best practice is to re-assing the library within the part of your code that gets the error (at least for the time being until you get a final solution): http://bi-notes.com/2011/09/stored-process-error-libname-not-assigned/

 

Best regards,

Juan

☑ This topic is SOLVED.

Need further help from the community? Please ask a new question.

Discussion stats
  • 1 reply
  • 136 views
  • 1 like
  • 2 in conversation