Building models with SAS Enterprise Miner, SAS Factory Miner, SAS Visual Data Mining and Machine Learning or just with programming

getting interactive decision tree in enterprise miner to use more than 20000 records

Accepted Solution Solved
Reply
Frequent Contributor
Posts: 82
Accepted Solution

getting interactive decision tree in enterprise miner to use more than 20000 records

Hi we have data with about 500k records and need to use the interactive decision tree. By default only 20k records are used by interactive tree. I followed the steps here 47220 - The Interactive Decision Tree Application does not use the entire data set

And specifically I put this into the project start code

%let EM_INTERACTIVE_TREE_MAXOBS= 500000;


And it doesnt help. From what I've read thats all I'm supposed to do. Any ideas?


Accepted Solutions
Solution
‎07-10-2017 04:36 PM
Super Contributor
Posts: 336

Re: getting interactive decision tree in enterprise miner to use more than 20000 records

It seems to me you are running Enterprise Miner 12.3 or newer.

Instead of using the macro variables, use the Interactive Sample properties.

Specify Create Sample as User and the Sample Size that you prefer.

is.jpg

I hope it helps.

-Miguel

View solution in original post


All Replies
Solution
‎07-10-2017 04:36 PM
Super Contributor
Posts: 336

Re: getting interactive decision tree in enterprise miner to use more than 20000 records

It seems to me you are running Enterprise Miner 12.3 or newer.

Instead of using the macro variables, use the Interactive Sample properties.

Specify Create Sample as User and the Sample Size that you prefer.

is.jpg

I hope it helps.

-Miguel

Frequent Contributor
Posts: 82

Re: getting interactive decision tree in enterprise miner to use more than 20000 records

I'm using 12.1. Where would those options be?

Super Contributor
Posts: 336

Re: getting interactive decision tree in enterprise miner to use more than 20000 records

In EM 12.1 you would use the macro variable in the startup code as you described in your first post.
I just gave it a try in my EM12.1 and it worked OK. Not sure why it is not working for you.

Maybe you should contact SAS support using this link: Contact SAS Institute Technical Support

Occasional Contributor
Posts: 7

Re: getting interactive decision tree in enterprise miner to use more than 20000 records

Hello Xamius32!

☑ This topic is SOLVED.

Need further help from the community? Please ask a new question.

Discussion stats
  • 4 replies
  • 1083 views
  • 3 likes
  • 3 in conversation