Learning SAS? Welcome to the exclusive online community for all SAS learners.

sas does not start

Reply
New Contributor
Posts: 2

sas does not start

[ Edited ]

hello, i have a problem with sas studio. after starting the virtual machine, I access the "local host" link but, after having pressed on "start sas studio",
is open a loading page that says "inazialization" and does not open sas. What could be the problem? Thanks for your help

SAS Employee
Posts: 32

Re: sas does not start

[ Edited ]

Which browser are you using?  There is a known issue with the latest version of Chrome (v67), see https://communities.sas.com/t5/SAS-Studio/SAS-Studio-Status-check-stuck-in-Initializing-after-click-... and https://communities.sas.com/t5/SAS-Analytics-U/Issue-with-SAS-Studio-on-Chrome-v67/m-p/466243#M7682

 

A quick fix would be to try a different browser, such as Firefox or Edge.  Alternatively, you could download the latest version of SAS University Edition.  A new version was released this week that addresses this issue.  

New Contributor
Posts: 2

Re: sas does not start

Posted in reply to BrianGaines

I did the update but the problem persists. However using another browser works! Thanks so much!

SAS Employee
Posts: 32

Re: sas does not start

I'm happy to hear that it is working with another browser, but it is concerning that you are still experiencing issues with Chrome.  

 

I just installed the latest version of University Edition on Windows where I am using Chrome Version 67.0.3396.87 (Official Build) (64-bit), and I was able to successfully launch SAS Studio from the Information Center in Chrome.  In the SAS Information Center, does it verify that your version of University Edition is up-to-date?

UEupdated.PNG

 

Another idea would be to use Chrome in Incognito Mode to see if it works.  If so, then it could be an issue with the browser's cache.  

Ask a Question
Discussion stats
  • 3 replies
  • 254 views
  • 2 likes
  • 2 in conversation