Join Now

SAS User Forum 2017: SAS-drevne Powerpoints uden SAS Office

by SAS Employee DorteBrix ‎06-13-2017 08:44 AM - edited ‎06-15-2017 04:31 AM (171 Views)

Presentation number 1 by Tomislav Kajinic & Jingyu She, Danica Pension

Copenhagen, 15 June 2017

 

Abstract

Efter nogle år i branchen, har vi indset den følgende hårde, men dog uomtvistelige sandhed: Uanset stilling og rang, er det sjældent, man slipper for den periodiske brydekamp med Powerpoint-rapporter. Vi har undertiden søgt at lindre det værste af hovedpinen ved at udvikle en Powerpoint-plugin, der gør det muligt at slippe af den repetitive del af rapporteringsarbejdet.

Værktøjet er udviklet med henblik på at automatisere arbejdsprocesser og mindske den mængde tid, der benyttes på at opdatere de Powerpoint-rapporter, der følger en fast skabelon på tværs af tid og sted. Vores plugin giver Powerpointbrugeren mulighed for at eksekvere SAS-programmer med brugerdefinerede inputparametre, samt indlæse og opdatere SAS-data i tabeller og grafer med et enkelt klik.

Dette mindsker den betydelige risiko for operationelle fejl, der kan opstå ved copy/paste, manuel indtastning og formatering. Ligeledes mindskes også afstanden mellem rapportering og analyse, så der effektivt kan træffes beslutninger på et opdateret datagrundlag.

Til forskel fra SAS® Add-in for Microsoft Office er de resulterende grafer og tabeller rene Microsoft Office-objekter. Dette har mange brugervenlige fordele. Eksempelvis beholdes layout, font og farver ved opdatering, og præcis samme version kan læses og redigeres af modtagere, der ikke har SAS installeret.

Vi vil under oplægget køre en stribe SAS-programmer fra Powerpoint og indlæse outputtet i nogle Powerpoint-grafer og tabeller. Vi fremviser dernæst to arbejdsrelevante demoer af, hvordan man hurtigt og nemt kan opdatere en hel Powerpoint-rapport. Slutteligt præsenteres kort de teknologier, vi har gjort brug af, for at muliggøre kommunikationen mellem SAS og Powerpoint.

 

Click on the download symbol to the right of the PDF filename to download the PDF file.