Join Now

Juletip #9: Giv mig så det gennemsnit - automatisk - på min graf

by SAS Employee GeorgMorsing on ‎12-09-2014 01:37 AM (472 Views)

Hej,

Ole Steen skrev i Juletip #7 at han nu venter i spænding på hvad jeg har af juletip med PROC SGPLOT. Ja, her er så en PROC SGPLOT på nogle aktiekurser. Vi har lige lavet en PROC MEANS først, hvor vi finder gennemsnittet. Det viser sig at være 93. Det skriver vi da lige ind i PROC SGPLOT koden med et REFLINE statement i linje 11. 

SGPLOT_Resultat.jpg

SGPLOT.jpg

Dette kan vi da automatisere ved at danne en makro variabel  med PROC SQL eller et DATA STEP og anvende denne i linje 11. Ja, det er jo sådan vi plejer at gøre.

TIP: Lad os løse opgaven ved at lave en ny template, hvor man kan gøre dette automatisk. I linje 20 danner vi en referencelinje. Og bemærk hvordan man kan benytte en EVAL funktion til at udføre SAS funktioner. Jeg gør det 2 gange til både at beregne gennemsnittet og til at danne en tekst. Hov - det åbner jo uanede muligheder for dynamik. YES, og det er jo noget vi kan lide.

Template.jpg

Template_Result.jpg

Så jeg kunne ikke opfylde dit ønske Ole med en PROC SGPLOT, så det måtte blive en ny STATGRAPH template. Håber du lærte noget alligevel. Se mere her om ODS GRAPHICS. Kom igang med at lære det, det er super smart.

God jul,

Georg

Comments
by SAS Employee OleSteen
on ‎12-09-2014 02:19 AM

Helt sikkert - og smart at der er peg-klik interface til at generere template-koden Smiley Happy

/Ole

by SAS Employee GeorgMorsing
on ‎12-09-2014 04:14 AM

Ja, og jeg kommer med flere tips til hvordan man netop kan gøre det du her siger Ole. Bruge ODS Graphics Designer til at bygge koden.

Georg