BookmarkSubscribeRSS Feed
FANS Network Meeting - SAS® Visual Analytics | Finland | Virtual Event | December 3, 2021
DorteBrix
SAS Employee

Welcome to FANS Network Meeting – focusing on SAS® Visual Analytics

 

Date: 3/12-2021 

Time: 13:00-16:00 

Where: Microsoft Teams, Click here to join the meeting

 

Agenda

  • Konttiin ja SASiin – niin pukkikin tekisi!
    • Analytiikka menee vauhdilla konttiin ja niin menee myös SAS! Uusimmat SAS Viya versiot ovat pilviyhteensopivia ja tarjoavat joustavuuta nykyaikaisten virtualisointivälineiden avulla. Myös työpöytä-SAS on kokenut uudelleensyntymisen. Molemmista tarjolla tuoreinta tietoa tässä tilaisuudessa.
  • 14:00 AFRY: ”Laitoksen automaation opettaminen koneelle” (”Machine learning for plant automation system”).
    • Meidän keississä tutkittiin, miten laitoksen automaatiojärjestelmän ominaisuuksia pystyisi hallitsemaan muilla prosessin osilla.

      Demossamme tarkastelussa on sakeusmittari, jonka lukemaa itsessään ei pysty muuttamaan muuta kuin toisia prosessissa olevia virtauksia ja venttiiliasentoja muuttamalla (joita emme ennestään tiedä, mutta jotka kone oppii).

      Sakeutta selitetään kaikilla prosessissa olevilla muuttujilla eri koneoppimismalleilla, tehdään merkittävien selittävien muuttujien valinta sekä mallinvalinta.

      Demon lopussa on VA:lla rakennettu työkaluprototyyppi, jolla pystyy antamaan sakeudelle halutun arvon, minkä jälkeen selittäville muuttujille lasketaan optimi tämän sakeuden arvon saavuttamiseksi.

  • Helsingin kaupungin tekoälykokeilut. Case: Liikennedatan ennustaminen
    • Helsingin kaupungilla on käytössä kokeilukiihdyttämö, jonka avulla kaupungin työntekijät voivat ketterästi kokeilla tekoälyyn liittyviä kehitysideoitaan. Kerromme kiihdyttämön toiminnasta ja syvennymme yhteen viimeaikaiseen käyttötapaukseen liikennedatan ennustamisesta ja sen datan laadun parantamisesta.

 

 

Register

 

Subscribe to Nordic SAS User Newsletter (monthly)


Back to SAS Nordic User site

sas-innovate-2024.png

Don't miss out on SAS Innovate - Register now for the FREE Livestream!

Can't make it to Vegas? No problem! Watch our general sessions LIVE or on-demand starting April 17th. Hear from SAS execs, best-selling author Adam Grant, Hot Ones host Sean Evans, top tech journalist Kara Swisher, AI expert Cassie Kozyrkov, and the mind-blowing dance crew iLuminate! Plus, get access to over 20 breakout sessions.

 

Register now!

Article Tags
Contributors