BookmarkSubscribeRSS Feed
FANS Nettverksmøte | SAS® Analytics (Norge) | Virtuelt Event| 30. september, 2021
DorteBrix
SAS Employee

Welcome to FANS Network Meeting - focusing on SAS® Analytics

 

Date: 30/9-2021

Time: 13.00-16.00 

Where: Microsoft Teams

 

Agenda:

 

13.00 - 13.10 Velkommen og info fra FANS/Education

 

13.10 - 13.30 Akademisk kvarter - fra student til talent

 

13.30 - 13.45 Robust regresjon

Hovedformålet med Robust regresjon er å gi stabile resultater i nærvær av outliere. For å oppnå dette begrenser Robust regresjon innflytelsen fra outliere. Det blir en kort introduksjon om hva Robust regresjon er.

 

Presentasjonen holdes av Pia Rønnevik, SAS Institute.

 

13.45 - 14.15 Data generering med AI - GANs (generative adversarial networks), GDPR og kreftregisteret

Amesto Nextbridge deltok i SAS Hackathon 2021 med et revolusjonerende arbeid i søken etter å løse kreftmysteriet med AI og syntetiske data. Dette er et banebrytende arbeid som kan føre til en revolusjon innen kreftforskning.

 

Presentasjonen holdes av Kosovare Olluri, Amesto NextBridge.

 

14.15 - 14.25 Pause

 

14.25 - 14.55 Responsible AI in Practice

Hvordan kan vi sjekke at de løsningene vi har bygget med AI er levert på en etisk måte? I denne presentasjonen kommer vi til å se nærmere på hvordan vi kan identifisere og redusere bias i hvert steg av den analytiske livssyklusen. Det vil bli en demo av den funksjonaliteten i SAS Viya som man kan bruke for å redusere risikoen av bias i resultatene fra analyser.

 

Presentasjonen holdes av Ina Conrado, SAS Institute.

 

14.55 - 15.20 Utvalgsmetoder

I denne presentasjonen vil vi se nærmere på stratifisert tilfeldig utvalg, og gå gjennom følgende steg: stratifisering av trekkpopulasjonen, bestemme utvalgsstørrelse, allokering av trekkpopulasjonen og hvordan trekke innen hvert strata. Det blir en liten demo på hvordan dette kan gjøres på et simulert datasett i SAS studio.

 

Presentasjonen holdes av Pia Rønnevik, SAS Institute.

 

15.20 - 15.30 Pause

 

15.30 - 16.00 Using SWAT to build models with the CAS engine from RStudio

In this presentation, we will talk about how you can build models from RStudio using the SWAT package to utilize the CAS engine. We will first show how to use the SWAT package, followed by a discussion of the value of combining CAS and R in a demo.

 

The presentation is held by Rune Hjorth Nielsen, SAS Institute. (in english)

 

 

Det blir gjort opptak, så ta kontakt med Pia Skare Rønnevik om du ønsker å få tilsendt opptak etter den 30. september. Presentasjonene blir lagt til her etter 30/9-2021. 

 

Velkommen!

 

Dette nettverksmøte er for FANS medlemmer.

Hvis du ennå ikke er medlem av FANS, er du fortsatt velkommen til å delta for å se om dette er interessant for deg i fremtiden. Se FANS medlemspriser og fordeler.

 

Registrering

 

Har du andre spørsmål, ta kontakt via FANS epost.

 

Gå ikke glipp av events og informasjon!

Husk at du unngår å gå glipp av relevante events og informasjon hvis du melder deg på det månedlige nyhetsbrevet for SAS-spesialister (på engelsk). Du kan når som helst melde deg av.