Numeric Missing in Results present in Log

Accepted Solution Solved
Reply
Contributor
Posts: 26
Accepted Solution

Numeric Missing in Results present in Log

Hi,

 

I created a number of numeric variables (which calculate based on previous variables) and all but one is displaying. I used a putlog statement to see what was happening on the back end and the variable and corresponding observations are being displayed appropriately in the log, BUT are displaying in the results as a missing number. Any suggestions on how to trouble shoot this?

 

Thank you for any help and your time -


Accepted Solutions
Solution
‎05-29-2018 12:49 PM
Super User
Super User
Posts: 9,599

Re: Numeric Missing in Results present in Log

"Any suggestions on how to trouble shoot this?" - Start by following how to post a question.  Provide test data in the form of a datastep.  Then provide the code you are running, and the log.  Also explain why the output does not match your expectations.  Could be any number of things.

View solution in original post


All Replies
Solution
‎05-29-2018 12:49 PM
Super User
Super User
Posts: 9,599

Re: Numeric Missing in Results present in Log

"Any suggestions on how to trouble shoot this?" - Start by following how to post a question.  Provide test data in the form of a datastep.  Then provide the code you are running, and the log.  Also explain why the output does not match your expectations.  Could be any number of things.

Super User
Posts: 23,681

Re: Numeric Missing in Results present in Log

I used a putlog statement to see what was happening on the back end and the variable and corresponding observations are being displayed appropriately in the log, BUT are displaying in the results as a missing number. 

 

Somewhere between your PUTLOG and the results something changes? Check the code for the missing variable. 

 

Without code or anything else, this is going to be a game of 20 questions. 

Contributor
Posts: 26

Re: Numeric Missing in Results present in Log

Ok sorry about that. I should know better by now about posting questions without code. 

 

I actually just closed the data set right before the final variable and created a new one which just creates the final var and that seemed to solve the problem. So maybe I was placing my statements in an order that was not making SAS happy?

 

Not sure but as always, I do appreciate the time and help. Next time, I promise to post my code with my questions.

 

Thank you again -

Super User
Posts: 23,681

Re: Numeric Missing in Results present in Log

Again without code this is a guess, but you can't replace a data set while it's open. Make sure to check your log in the future, the errors are usually noted there.

☑ This topic is solved.

Need further help from the community? Please ask a new question.

Discussion stats
  • 4 replies
  • 95 views
  • 1 like
  • 3 in conversation