DATA Step, Macro, Functions and more

Library does not exist -- but the same code was working this morning?

Reply
Contributor
Posts: 53

Library does not exist -- but the same code was working this morning?

Hi all, 

 

I've had code like

 

libname test "Z:\my_name\Temp"; 

And it's been working very fine and I've been able to access all the sas datasets... up until today (it was even working this morning). Wondering what could have changed? 

Super User
Posts: 23,951

Re: Library does not exist -- but the same code was working this morning?

You may be having network issues? For some reason the Z drive is no longer accessible.

 

Can you navigate to that folder/drive manually in Windows Explorer?

 


@cdubs wrote:

Hi all, 

 

I've had code like

 

libname test "Z:\my_name\Temp"; 

And it's been working very fine and I've been able to access all the sas datasets... up until today (it was even working this morning). Wondering what could have changed? 


 

 

Contributor
Posts: 53

Re: Library does not exist -- but the same code was working this morning?

Thanks for the reply! 

 

I can navigate manually in Windows explorer... Smiley Sad Maybe I'll wait a day or two... 

 

Super User
Posts: 23,951

Re: Library does not exist -- but the same code was working this morning?

Assuming you've tried restarting and such already? If its a network glitch you may need to reboot your computer. 

Depending on your set up it's also possible some access authorization expired, ie if you need to reset a password X days apart that could be the issue as well. 

 

Good Luck!

 


@cdubs wrote:

Thanks for the reply! 

 

I can navigate manually in Windows explorer... Smiley Sad Maybe I'll wait a day or two... 

 


 

Super User
Posts: 13,889

Re: Library does not exist -- but the same code was working this morning?

Or someone changed your permissions with out telling you.

Super User
Posts: 10,530

Re: Library does not exist -- but the same code was working this morning?

How are you using SAS? If you are in a client/server environment, the Z:\ mount may have been lost on the server, while it's still available on your desktop.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Maxims of Maximally Efficient SAS Programmers
How to convert datasets to data steps
How to post code
Contributor
Posts: 53

Re: Library does not exist -- but the same code was working this morning?

Posted in reply to KurtBremser

It is via a client/server environment. I ended up manually setting up the library by pressing the "new library" button. That works! 

 

Thanks for your input!

Ask a Question
Discussion stats
  • 6 replies
  • 93 views
  • 2 likes
  • 4 in conversation