Architecting, installing and maintaining your SAS environment

The jobs in Management Console Flows disappear

Accepted Solution Solved
Reply
Contributor
Posts: 48
Accepted Solution

The jobs in Management Console Flows disappear

We use SAS 9.4M2.

I create a new Flow in MC. Then I add a deployed Job. Then I schedule the Flow. Everything works fine so far.

However, if I open the Flow's properties dialog and I click OK (whether I change something or not), the Job suddenly disappears. The very weird thing is that the Flow keeps being scheduled (I'm not sure what it will execute).

If I add again the same Job, the Flow works again. But, the very moment I click again on Flow's properties, the Job disappears again.

 

This behavior happens with any Job in any Flow.

 

What is happening?


Accepted Solutions
Solution
‎11-02-2017 09:22 AM
Trusted Advisor
Posts: 1,427

Re: The jobs in Management Console Flows disappear

[ Edited ]

Hello @EduxEdux,

 

I experienced this exact problem short time ago, a bit annoying. And yes, the problem happens each time you modify a Flow, even if it is just clicking OK (because it modifies the last access time).

 

What is the version and maintenance of your SAS platform? Have you installed all the latest hotfixes? This is reported on M1 and fixed on M2, for the 9.4 version. Please see http://support.sas.com/kb/57/170.html If you are on 9.3, please see http://support.sas.com/kb/51/672.html 

In other hand, please check the logs in your SAS metadata service, I expect error messages every time that happens.

 

Please also check there could be errors in the beginning of those logs: I would expect you could have a half-corrupted project repository.

 

Once you fix the initial problems, you can give a try to the Analyse and Repair Utilities.http://documentation.sas.com/?docsetId=bisag&docsetVersion=9.4&docsetTarget=n17yu4s573nxz0n1ts0czlp7...

View solution in original post


All Replies
Solution
‎11-02-2017 09:22 AM
Trusted Advisor
Posts: 1,427

Re: The jobs in Management Console Flows disappear

[ Edited ]

Hello @EduxEdux,

 

I experienced this exact problem short time ago, a bit annoying. And yes, the problem happens each time you modify a Flow, even if it is just clicking OK (because it modifies the last access time).

 

What is the version and maintenance of your SAS platform? Have you installed all the latest hotfixes? This is reported on M1 and fixed on M2, for the 9.4 version. Please see http://support.sas.com/kb/57/170.html If you are on 9.3, please see http://support.sas.com/kb/51/672.html 

In other hand, please check the logs in your SAS metadata service, I expect error messages every time that happens.

 

Please also check there could be errors in the beginning of those logs: I would expect you could have a half-corrupted project repository.

 

Once you fix the initial problems, you can give a try to the Analyse and Repair Utilities.http://documentation.sas.com/?docsetId=bisag&docsetVersion=9.4&docsetTarget=n17yu4s573nxz0n1ts0czlp7...

Contributor
Posts: 48

Re: The jobs in Management Console Flows disappear

Posted in reply to JuanS_OCS
Hello @JuanS_OCS,

thank you for your reply. Our version is indeed 9.4TS1M2 running on RedHat, so this issue should seem to be fixed, however it is not.

I'm trying to apply the fix 57/170 (the other fix 51/672 link is dead...), but i don't understand how to apply it on Unix.

It says to create this path:
C:\Users\user-ID\AppData\Roaming\SAS\SASManagementConsole\9.4_M1

What is the Unix equivalent?

Thank you
Trusted Advisor
Posts: 1,427

Re: The jobs in Management Console Flows disappear

Hi there @EduxEdux,

 

it would be your user's home folder. Something as /home/your_user/SAS/SASManagementConsole/XXX

Contributor
Posts: 48

Re: The jobs in Management Console Flows disappear

Posted in reply to JuanS_OCS

It seems to be working now!

 

I've created these empty folders:

/home/<user>/SAS/SASManagementConsole/9.4

/home/<user>/SAS/SASManagementConsole/9.4_M1

/home/<user>/SAS/SASManagementConsole/9.4_M2

 

and now the Jobs does not seems to disappear anymore.

 

Thank you very much.

 

PS: Therefore, since our version is 9.4TS1M2, this issue is not fixed in this version as the knowledge base incorrectly states.

☑ This topic is solved.

Need further help from the community? Please ask a new question.

Discussion stats
  • 4 replies
  • 159 views
  • 1 like
  • 2 in conversation