Architecting, installing and maintaining your SAS environment

SAS Environment manager is not starting

Reply
Highlighted
New User
Posts: 1

SAS Environment manager is not starting

Hi,

 

I am trying to setup SAS Environment manager in SAS VA. I have done the initial configuration in agent.properties, sas.properties etc.. 

 

But when i try to start it for 'first' time. I am getting the below error-. 

 


[sas@xxxxx conf]$ ../bin/hq-agent.sh start
Starting HQ Agent...... running (2794).
[ Running agent setup ]
Should Agent communications to HQ be unidirectional [default=no]: yes
What is the HQ server IP address: xxxxxxx
Should Agent communications to HQ always be secure [default=yes]: Yes
What is the HQ server SSL port [default=7443]: 7443
- Testing secure connection ... Success
What is your HQ login [default=hqadmin]: sasevs@saspw
What is your HQ password: **Not echoing value**
Error validating user: org.hyperic.hq.bizapp.client.AgentCallbackClientException: Remote error while invoking 'userIsValid: org.hyperic.lather.LatherRemoteException: org.springframework.transaction.UnexpectedRollbackException: Transaction rolled back because it has been marked as rollback-only

 

What may be the reason. Could anyone help me out with this issue. I am stuck for a week now. Smiley Sad Smiley Sad 

 

Thanks in advance. 

 

Suraj

Trusted Advisor
Posts: 1,565

Re: SAS Environment manager is not starting

Hello @suraj4,

 

sorry we could not help you there. In other hand, I would like to follow up with you. Did you have the chance to contact SAS Technical Support and solve the problem?

I would like to hear from you.

 

Thank you in advance,

Kind regards,

Juan

New Contributor
Posts: 4

Re: SAS Environment manager is not starting

Hello @suraj4,

 

Did you manage to solve this issue?

I encounter the same problem and I can't find a way to make it works

 

Thanks

Fabrice

Trusted Advisor
Posts: 1,565

Re: SAS Environment manager is not starting

@FabriceP@suraj4,

 

have you applied all post-configuration steps defined in the Instructions.html, under your Lev1/Documents directory?

New Contributor
Posts: 4

Re: SAS Environment manager is not starting

Posted in reply to JuanS_OCS

Hello Juan,

 

Thanks for your answer

I can't find any post configuration steps in the Instruction.html in Lev1/Document.

 

Fabrice

Trusted Advisor
Posts: 1,565

Re: SAS Environment manager is not starting

Hello @FabriceP,

 

you sure there is nothing for SAS Environment Manager and or Environment Manager Agent? What version of SAS VA or what maintenance level of SAS 9.4 do you have?

Senior User
Posts: 1

Re: SAS Environment manager is not starting

Hi Suraj,

 

I have got the same error while trying to start environment manager agent. Were you able to fix it?

Ask a Question
Discussion stats
  • 6 replies
  • 567 views
  • 2 likes
  • 4 in conversation