Architecting, installing and maintaining your SAS environment

Problem of Deploy Enterprise Miner 7.1 with JBoss

Accepted Solution Solved
Reply
Contributor
Posts: 67
Accepted Solution

Problem of Deploy Enterprise Miner 7.1 with JBoss

[ Edited ]

Hi ,guys.

 

I was deploying EM on Windows Server with standard plan "Enterprise Miner, one machine, JBoss". There is no error or warning in the whole installation and configuration.

 

When finished, Open the Enterprise Miner Mid-Tier Status URL:"http://bmjs_fs_sas01:8080/SASEnterpriseMinerJWS/Status" successfully. Then click the Start, start EM Client, input sasdemo user and password, and cannot log. It said "The Environment URL is invalid".

 

And I type the Environment URL "http://bmjs_fs_sas01:8080/SASLogon/sas-environment.xml" in the browser, an error occurred.

 

HTTP Status 500-

type: Exception report

message:

description: The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request. exception:

java.lang.IllegalStateException: Unable to retrieve a theme object given this cascade of names available. Please verify your configuration;

......

......

 

The detail message is in the pic below.

 

What's then possible reason?


DSC_0334.JPG

Accepted Solutions
Solution
‎04-13-2016 04:54 AM
PROC Star
Posts: 425

Re: Problem of Deploy Enterprise Miner 7.1 with JBoss

Have a look at SAS Installation Note 36547: A host name that includes an underscore or other unreserved characters .... I can see the URL that you posted has underscores in the host name and so I imagine this way be the cause. According to the RFCs underscores shouldn't be used in host names.

View solution in original post


All Replies
Solution
‎04-13-2016 04:54 AM
PROC Star
Posts: 425

Re: Problem of Deploy Enterprise Miner 7.1 with JBoss

Have a look at SAS Installation Note 36547: A host name that includes an underscore or other unreserved characters .... I can see the URL that you posted has underscores in the host name and so I imagine this way be the cause. According to the RFCs underscores shouldn't be used in host names.

Contributor
Posts: 67

Re: Problem of Deploy Enterprise Miner 7.1 with JBoss

[ Edited ]
Posted in reply to PaulHomes

Thanks, It seems that's the reason. Let me test it.
Thanks again.

Contributor
Posts: 67

Re: Problem of Deploy Enterprise Miner 7.1 with JBoss

Posted in reply to PaulHomes
Thanks, that's the reason. I thought it's the JBoss, so I've tried different version for a long time. I should ask you guys early.
PROC Star
Posts: 425

Re: Problem of Deploy Enterprise Miner 7.1 with JBoss

No problem. It reminded me of a short blog post I wrote about it back in 2010.

 

It's good to hear you were able to resolve the issue. Thanks for taking the time to mark it solved too.

☑ This topic is solved.

Need further help from the community? Please ask a new question.

Discussion stats
  • 4 replies
  • 479 views
  • 2 likes
  • 2 in conversation