Architecting, installing and maintaining your SAS environment

Error Connection in SAS VA 9.4!

Reply
Contributor
Posts: 63

Error Connection in SAS VA 9.4!

Hi All!

Can i ask you some questions?

I have insralled and configed sas va 9.4 distributed successfully, but when i add connection or test connection, it launchs errors as attached.

Please help me to fix them!

Thanks so much.

Attachment
Trusted Advisor
Posts: 1,424

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

Hello @htin,

 

if you run ./sas.servers status , does it give everything as UP and running?

do you have a runninf iptables or firewalld service?

Trusted Advisor
Posts: 1,424

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

Posted in reply to JuanS_OCS

I would like to add that, even if this topic is an installation of SAS VA, all the general administration and installation topics should go into the Administration and Deployment (SUGA) Community. I will move this topic for you again.

Contributor
Posts: 63

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

Posted in reply to JuanS_OCS

Hi!

my cmd below and firewall is off:

[sasinstall@sasnode1 ~]$ /sas93/config/Lev1/sas.servers start
-bash: /sas93/config/Lev1/sas.servers: No such file or directory
[sasinstall@sasnode1 ~]$ /sas94/config/Lev1/sas.servers start
Starting SAS servers
SAS Web Infrastructure Data Server is already UP
SAS Metadata Server 1 is UP
SAS Object Spawner 1 is UP
SAS DIP Job Runner 1 is UP
SAS Information Retrieval Studio Server is already UP
SAS JMS Broker is already UP
SAS Cache Locator Service ins_41415 is already UP
SAS Web Server is already UP
SAS Web App Server SASServer1_1 is already UP
SAS Environment Manager is already UP
SAS Environment Manager Agent is already UP
[sasinstall@sasnode1 ~]$ /sas94/config/Lev1/Applications/SASInformationRetrievalStudio*/IRStudio.sh start
IRStudio is already running. (pid: 9914)
[sasinstall@sasnode1 ~]$ /sas94/config/Lev1/Applications/SASVisual*/H*/LASRMonitor.sh start
SAS LASR Analytic Server Monitor is already running (process id - 9026)

 

Thanks.

Trusted Advisor
Posts: 1,424

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

On SMC, clear your credentials cache and log in to the WKS server with a OS or LDAP account, registered in the metadata and enough permissions.

 

Contributor
Posts: 63

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

Posted in reply to JuanS_OCS

Hi Juan!

The 'workspace server' error i have fixed successfully, but 'spooled workspace' and 'stored process server' error was not finished.

I have installed, configed and logined as ordered h1.png, h2.png,h3.png as attached...

But there is still error.

Please help me to fix them.

Thanks.

Attachment
Trusted Advisor
Posts: 1,424

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

Please check the logs on your Object Spawner and/or your Stored Process Server.

Have you tried to login with sassrv to the SMC? And tried to validate workspace server with sassrv?

 

I am almost sure this sassrv account does not have enough permissions to read or write something, when the Object Spawner tried to spawn the initial Stored Process server or Pooled Workspace server.

Contributor
Posts: 63

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

Posted in reply to JuanS_OCS

Hi Juan!
I have tried many above ways, but i wasnt fixed... (sassrv account does not have enough permissions to read or write something)... How to grant to sassrv account to have enough permissions to read or write something???

Thanks.

SAS Employee
Posts: 318

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

@htin,


Please repeat a problem and show us the most recent object spawner log, including the spawner console log.

Contributor
Posts: 63

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

Hi Alexal!

The 'workspace server' error i have fixed successfully, but 'spooled workspace' and 'stored process server' error was not finished.

I have installed, configed and logined as ordered h1.png, h2.png,h3.png as attached...

But there is still error.

Please help me to fix them.

Thanks.

Attachment
Contributor
Posts: 63

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

This is error file!

Attachment
SAS Employee
Posts: 318

Re: Error Connection in SAS VA 9.4!

@htin,

 

Please repeat the problem and show me the most recent object spawner log, including console log. Also, I would like to review the output from this command:

 

ls -la /<SASConfig>/Lev<X>/SASApp/StoredProcessServer/
Ask a Question
Discussion stats
  • 11 replies
  • 387 views
  • 1 like
  • 3 in conversation